August 18, 2011

Horrible Bosses (Sefi de cosmar)




Cea mai tare comedie pe care am vazut-o in ultimul timp ! Jennifer Aniston, Collin Farrel si Kevin Spacey sunt atat de nesuferiti ca sefi incat nu ti se face mila cand afli de planul diabolic al subordonatilor, satui de umilintele la care sunt supusi zilnic. Este printre putinele filme cu multi actori cunoscuti care chiar a iesit bine. Jennifer Aniston in rol de sefa nimfomana care isi hartuieste sexual asistentul, un Collin Farell cu parul lins si mereu "energic" si inconjurat de prafuri albe si femei si un Kevin Spacey perfect (de care imi era dor si care este cel mai aproape dupa parerea mea de filosofia sefutilor din companiile romanesti atunci cand vine vorba de relatia angajat-angajator ) care ascunde in spatele comportamentului sau fata de subalterni frustrarile adunate intr-o casatorie esuata.

Foarte tare gandita scena in care ucigasul devine salvator ( cine l-a vazut stie despre ce vorbesc, cine nu, sa-l vada :)).
Un personaj simpatic este si ucigasul platit de cei 3 anagajati (interpretat de Jamie Foxx), care devine apoi consultant si ii lumineaza in planurile lor de razbunare.
Geniala convorbirea telefonica intre medicul stomatolog si asistent ( :)) , sau mai bine zis cadrul in care se desfasoara (cursa nebuna in care cei 3 angajati ucigasi sunt urmariti de seful psihopat Spacey). Primul ucigas care face "the wet work", criteriile dupa care Collin Farell alege cine ramane si cine pleaca din companie, ce poate face un angajat odata ajuns in baia sefului, pisica ce apare si dispare mai ceva ca-n Alice in Wonderland si multe altele o sa va faca sa radeti cu lacrimi.

Da, normal ca nu este un film de Oscar, ca este o comedie usurica, dar cine vrea comedii profunde?
Si sa fim seriosi, macar o data ne-am aflat in situatia celor 3 angajati dornici de razbunare :D

P.S. Mi-e dor sa compar review-urile lui a.l.s. si Andrei Gorzo, de obicei imi placeau filmele care ii placeau si lui Gorzo dar citeam ambele recenzii.


No comments:

Post a Comment