July 06, 2012

Despre politica si alti demoni


UUU, s-au cam incins spiritele zilele astea, toata lumea discuta de Base, de Ponta, pana si pe Facebook. Pentru mine PDL=PSD=PNL, acesti distinsi politicieni au fost pe rand si la putere si in opozitie si nu am vazut ca vreunul sa fi iesit in fata cu ceva bun.

Nu stiu de ce ma mai mir, totusi sunt mereu uimita de memoria romanilor, de capacitatea lor de a uita aproape instantaneu toate lucrurile urate. Ce bine era pe timpul lui Ceausescu, pe al lui Iliescu, in curand pe al lui Basescu (ce-I drept nu am auzit pe cineva spunand pe al lui Constantinescu, cred ca a fost cel mai “invizibil” presedinte). Si cum empatizam noi cu cei ce fac pe victimele….Uau, mai ceva ca la Dansez pentru tine… Brusc Adrian Nastase a devenit erou pentru ca a incercat sa se sinucida, scapand astfel chipurile de rusinea de a face inchisoare. OK, sunt de acord ca dosarul lui era de kk, ca atunci cand acuzi pe cineva trebuie sa ai fapte concrete sau macar sa nu zici la televizor ca n-ai, dar totusi, nu e tocmai omul curat ca lacrima. Poate gestul lui ar fi putut fi interpretat ca un act de curaj daca chiar ar fi fost un om cinstit, caruia nu ar avea nimeni ce sa-i reproseze, dar si asa, de ce te-ai sinucide in loc sa faci 2 ani (chiar pe nedrept) si stiind ca pana la urma tot va aparea o portita prin care sa-ti dovedesti nevinovatia?

Revenind la ping-pong-ul Base-Ponta, va dati seama in ce tara minunata traim, unde nimic rau nu se intampla, totul merge struna, si de atata plictiseala premierul si presedintele se balacaresc la televizor. Ponta, acest om cinstit cu titlul de doctor si care cu nerusinare afirma ca pe vremea lui sursele din care citezi se puteau pune si la sfarsitul paginii, uitand de fapt ca atunci cand citezi pe cineva trebuie sa pui neaparat ghilimele (mai putin important fiind daca pui notele la subsolul paginii sau la sfarsitul lucrarii), mda, culmea, un lucru elementar pe care oricine a redactat macar o diploma de licenta il stie. Si oare nu a spus el ca daca se dovedeste ca a plagiat isi da demisia? Dar ce mai conteaza, ca doar a invatat de la cei mai buni, nu aparea Base mereu spunand ceva si doua zile mai tarziu negand ca a spus asa ceva, desi toate televiziunile aveau inregistrarile?

Ca Base va fi dat jos sau nu, ca Antonescu ii va lua locul sau nu, ce mai conteaza cand toti folosesc pana la urma aceleasi arme? Oamenii astia sunt atat de putin credibili si atat de inconstanti in declaratiile lor (nu mai vorbim de fapte) incat in orice tara normala ar fi fost taxati, dar in Romanica totul merge pentru ca totul se uita foarte repede. Base, desi e in lumea lui si se crede un mic Putin, uitand ca nu conduce Rusia si nici el nu are forta lui Putin, stie sa se foloseasca de oameni si situatii in asa fel incat totul sa iasa in favoarea lui, pacat ca nu-si canalizeaza abilitatile astea in folosul nostru, nu al lui personal. Hahaha, nu e comic ca in timp ce el pozeaza in postura de presedinte victima care este inlaturat cu forta de la putere, devine in mintea atator oameni un presedinte minunat, el singur impotriva tuturor, si astfel in cateva luni imaginea PDL va fi spalata pentru ca atata timp cat nu mai esti la putere ce ai facut este uitat, si desi el nu mai poate fi ales exista destui pedelei pe acolo care ii poate folosi din umbra.

Recunosc, l-am votat in primul mandat pe Base, in al doilea initial pe Antonescu pentru ca in al doilea tur sa se alieze cu PSD-ul si sa ma oblige sa-l votez din nou pe Base, in conditiile de fata nu m-as mai duce la vot, avand in vedere ca stampila mea nu ma reprezinta, ca sunt satula de voturi negative. Inca visez sa apara o clasa politica normala, in care sa cred.

No comments:

Post a Comment